TERUGKIJKEN,
DAAR KRIJG JE EEN STIJVE NEK VAN


zondag 31 augustus 2008

Duur dagje

Gisteren zijn Susan en ik naar de beurs in Zwolle geweest. Het is een duur dagje voor mij geworden. Ik zal vanmiddag een paar foto's van mijn aankopen plaatsen.
Mijn aankopen: 2 keer stickeralfabet van K&C, 2 blikjes cchipboard van Maya Road verschillende designs, Heidi Swapp transparante bloemen, 5 doosjes eyelets, een foamstempel, big flowers, zakje prima flowers, Cosmo Cricket blackboard album, W&R eyelets &snaps, clear stempel, lint, pompoms en een border, heel mooi slotje voor op een album, CM paper padz (delightful life) ga ik gebruiken voor mijn BOM, 10 vellen cardstock passend bij genoemd paper padz. Volgens mij is dat het wel zo ongeveer (shame, shame).

woensdag 27 augustus 2008

Hier is ie dan...Kruimel




Vanavond waren Chris en ik bij mijn mamsie op bezoek. Amper gearriveerd kwam daar ook mijn kleine broertje (bijna 46 jaar oud, 30 cm. langer dan ik) en hij had de opmerking dat Kruimel nogal ondervertegenwoordigd is op mijn blog. Tja dat kan, ik wil zo ontzettend veel delen. Maar goed hier is ie dan

Geld uitgegeven

Van mijn goede voornemen, voorlopig geen geld uit te geven aan scrappen, is weer eens niets terecht gekomen. Ik zag deze stempels en voor ik het wist had ik ze besteld. Maar zeg nou eens eerlijk, wie kan zo'n verleiding weerstaan?

Stoer

Vanmiddag heb ik nog even lekker gescrapt. Voor de LO heb ik gebruik gemaakt van een sketch. Op de schoolfoto staat Benjamin, mijn kleinzoon, die voor deze speciale gelegenheid zijn kuif met oranje gel bewerkt heeft.

De sketch









dinsdag 26 augustus 2008

Slappe lach

Eva, mijn kleindochter van tweeënhalf, ontdekt voor het eerst het kontje van hun poes. Ze krijgt vervolgens onbedaarlijk de slappe lach want 'hahahah Micky heeft blote billen'.

Enveloppen album

Ik heb er even over gedaan maar eindelijk is hij dan toch af. Het enveloppen album met foto's van mijn kleindochter Rachel.













maandag 25 augustus 2008

Kaartje gescrapt

Vanmiddag nog even een kaartje gescrapt, gewoon voor in mijn voorraadkist. Verder ben ik aan de slag geweest met een wedstrijd LO, deze is nog lang niet af. Foto's volgen te zijner tijd.



Belofte maakt schuld

Het is een hele klus om vijf mensen te nomineren voor de awards, uiteindelijk is het dan toch gelukt en ik vrees dat deze bloggers een aantal keren dubbel genomineerd worden. Afijn dan moet je als genomineerde maar denken...wat leuk!
Hier komen ze dan:
Ans http://blogvanans.blogspot.com/
Danielle http://scrapdaantje.blogspot.com/
Natascha http://scrappiemama.blogspot.com/
Ageeth http://geetjesblog.blogspot.com/

Meiden proficiat.

zondag 24 augustus 2008

Leuk!!!

Ben ik toch zomaar voor 2 awards genomineerd! Hanneke (http://www.scraphan.blogspot.com/) een getalenteerd scrapster heeft mij voor beide awards genomineerd. Door Hanneke's werk raak ik altijd erg geïnspireerd. Zij omschrijft mij als: Dilly, een "snelgroeiende" optimistische scrapster. Een heerlijk compliment.
Aan mij de taak om vijf andere mensen te nomineren, ik ga ermee aan de slag en maak vandaag of morgen op mijn weblog bekend wie ik nomineer. Wordt vervolgd!

Kaartje gescrapt

Voor een lief nichtje van mij die wel een knuffel kan gebruiken heb ik vanmorgen dit kaartje gescrapt. Volgens mij kijkt ze nooit op mijn blog dus kan ik hem al wel publiceren.

vrijdag 22 augustus 2008

Album USA


Ik heb (in opdracht) een album gescrapt en ik ben zo tevreden met het resultaat dat ik het ook graag aan jullie wil laten zien.
Voor de andere foto's kun je onderstaande link aanklikken




dinsdag 19 augustus 2008

Bloemenpracht





Commentaar overbodig!

maandag 18 augustus 2008

Het leed dat uien heet

Ik schrijf regelmatig korte verhaaltjes, deze tweeluik wil ik graag met jullie delen.

HET LEED DAT UIEN HEET
Woensdag gehaktdag? Nou bij ons niet! Het is in mijn gezin een ware traditie geworden om op woensdag een pasta te eten, al dan niet met gehakt als ingrediënt.Vandaag is het weer woensdag, grappig, iedere week is het wel een keer woensdag. Ik verdiep me in de keuze welke pasta ik nu weer eens op tafel zal zetten. Want inmiddels zijn er heel wat pasta's te verkrijgen, ik kies voor een lekkere macaroni.Ik loop naar de berging om 2 uien te pakken, wat is dat nu? Eén ui rolt door de mand en probeert duidelijk onder mijn handen weg te rollen? Ik wrijf eens in mijn ogen, ik moet echt niet gekker worden, morgen verbeeld ik me dat de piepers samen een tango dansen. Ik doe een ferme greep naar de opstandige ui en hebbes!Nog verbaasd en ernstig twijfelend over mijn eigen waarneming snijd ik de uien fijn. Vroeger hakte ik de uien met een heus hakmes, al ware ik een echte professional. Met het superscherpe hakmes had ik binnen de kortste keren de uien gehakt net zo groot of zo klein als ik wilde. Momenteel verkeer ik in het stadium waarin ik de uien anders te lijf ga. Ik snijd ze rustig, voorzichtig en ik ben bovenal oplettend waar het mes landt. Overigens is het mes ook kleiner van formaat dan het superscherpe hakmes. Het zal de lezer duidelijk zijn dat hiervoor een reden is, mijn top van de duim is laatst ernstig geraakt. Het respect voor mijn hakmes is groot geworden, zo groot dat ik hem niet langer durf te gebruiken!Het snijden van uien gebeurt nu dus voorzichtig en met een klein schilmesje. Tja ik ben er iets langer mee bezig maar dat heb ik er graag voor over, ik heb mijn handen lief.Eigenlijk zijn uien ondingen, door zijn vorm, variërend van rond tot ovaal, zijn vele laagjes, die glibberige structuur die ontstaat op het moment dat je hem van zijn buitenkantje ontdoet en er ook nog eens voor zorgt dat de ui òf onder mijn vingers vandaan glipt òf finaal uit elkaar valt. Wanneer dit laatste gebeurd wordt het snijden van de ui helemaal een moeizaam en langdurig proces. Om over de rode tranende ogen en het gesnotter maar te zwijgen! Maar ja, een uitje maakt de macaroni af….zodoende.
UIENLEED
Ik ben in de polder opgegroeid, tsjonge wat heb ik veel broertjes en zusjes. Hele velden vol met alleen maar uien. Grote uien, kleine uien, ronde uien en sommige weer zijn meer ovaal van vorm. Geen ui is gelijk, maar ja dat schijnt bij jullie mensen ook zo te zijn.Afijn, wanneer ik qua vorm en maat op mijn top ben, word ik ruw uit de aarde getrokken en geloof me, dat gebeurt niet zachtzinnig. Vervolgens worden we in een zakje gepropt en naar de supermarkt getransporteerd. Vroeger kwam er nog een zachte mensenhand aan te pas die ons bewonderend streelde, dat is verleden tijd. Mechanisatie van de landbouw heet dat. De supermarktklanten pakken je op, leggen je terug, pakken je weer op tot je uiteindelijk in een berging of schuur terecht komt, wachtend op je lot.Dinsdag wordt het al onrustig in de uienmand, “psst jongens, morgen is het weer zover, pastadag.” “Ohhhh, bibber de bibber als ze maar geen uitje nodig heeft”. De hele woensdag liggen wij in spanning te wachten, wat duurt dat wachten lang! En jawel hoor, bergingdeur open, lamp aan en onze mand wordt naar voren getrokken. Die hand heeft het op mij gemunt, ik voel het. Ik rol snel een hoekje in, verdikke nu heeft ze me toch te pakken. Tergend langzaam word ik ontdaan van mijn beschermende jas, gedver nu houdt ze me nog onder de koude kraan ook!Nog langzamer snijdt ze mij, ik die zo'n mooie ronde ui was, aan stukken. Alles wat ik ook probeer, wegrollen, uit elkaar vallen het zet geen zoden aan de dijk. Zij is vastberaden ik moet aan stukjes.Wat hoor ik daar? Daar kan ik me echt rot aan ergeren, begint het mens te snotteren! Tussen de stukjes door zie ik de tranen over haar wangen lopen. Nou ja zeg, daar meent ze niets van, ik zou moeten huilen!Maar ja, ik maak de macaroni af……..zodoende.

Eindelijk dan toch een paar foto's van onze vakantie in Picardië

dinsdag 12 augustus 2008

Twee LO's




Gisteravond en vanmiddag heb ik 2 LO's gescrapt, de ene is nog van mijn vakantie in Texel. Ik heb een foto van Eva gescrapt op het strand. Op de andere LO heb ik Chris gescrapt, na een druk jaar is hij tijdens onze vakantie voor het eerst weer relaxed en dat moet natuurlijk op de foto vastgelegd worden.

zondag 10 augustus 2008

Back in town


Tja en daar zijn we dan weer thuis, we hebben lekker vakantie gevierd en zijn er weer helemaal klaar voor. Ik heb een aantal leuke foto's gemaakt en zal er volgende week een paar plaatsen. Ook heb ik vandaag mijn eerste scrap gemaakt en gelukkig ben ik mijn inspiratie niet kwijt geraakt in de vakantie. De foto's voor deze LO zijn gemaakt ik de tuin van, La petite maison, ons vakantiehuis in Picardië.