TERUGKIJKEN,
DAAR KRIJG JE EEN STIJVE NEK VAN


zondag 26 juli 2009

Terug van weggeweest

Hier ben ik dan weer, terug van weggeweest. Van Susan en Bart kreeg ik de uitnodiging om een week over te komen naar Spanje waar hun vakantie houden. De beslissing was snel genomen. Ik heb genoten! Het was een week, zon, zee en zand. Ik heb zelf geen foto's gemaakt (ja je leest het goed!). Mijn compacte digitale spiegelrefelexcamera wordt gerepareerd en omdat ik met slechts een klein beetje handbagage reisde heb ik m'n 'grote' camera thuis gelaten.
Wat een service op zowel Schiphol al de vlieghaven Barcelona! Als gehandicapte had ik vooraf aangegeven dat ik afhankelijk was van iemand die mij naar de gate zou brengen en hulp zou bieden tot in het vliegtuig, dit is allemaal heel soepel verlopen. Ik zou het zo weer doen.

En nu...druk, druk, druk. In de week dat ik in Spanje was is mijn mams naar een verzorgingshuis in Zwolle verhuisd. Donderdagnacht kwam ik thuis en mams heeft vrijdag voor het eerst in Zwolle geslapen. Er staan nog ontzettend veel dozen die uitgepakt en uitgezocht moeten worden. Want ook al heeft mijn moeder nog steeds de overtuiging dat ze wel 50 kop en schotels nodig heeft, 'kijk nou eens hoe goed ze nog zijn, er mankeert niets aan', zal ze toch de komende week keuzes moeten maken en de nodige spullen zullen naar de kringloop worden gebracht.
Moeilijk voor haar want aan alles kleeft een herinnering, dat heb je zo als je bijna 81 jaar bent. Wanneer mijn broertje de opmerking plaatst dat ze zoveel zooi heeft is het ietwat snibbige antwoord dan ook, 'ik heb zelf nooit iets gekocht, jullie brachten altijd van alles voor mij mee'. Tja..

Ik weet nu de ultieme methode om het vakantiegevoel zo snel mogelijk kwijt te raken...verhuizen!!

zondag 12 juli 2009

Clear album fotoshoot

Eindelijk is het er dan toch van gekomen en heb ik het clear album afgemaakt. Het album lag er al vanaf de meeting van mijn scrapsiteforum en het kwam er maar niet van om hem af te maken. Zo had ik ook nog steeds foto's liggen van mijn fotoshoot. Het ene met het andere gecombineerd en..zie hier het resultaat.
Posted by Picasa

zaterdag 11 juli 2009

Nog steeds een beetje jarig!


Het zal je maar gebeuren, bijna 3 weken na mijn verjaardag gaat de bel en staat een vriendin van Suus op de stoep. "Excuses Dilly maar ik ben je verjaardag vergeten. Hier alsnog een bloemetje". "'Meis, dat is helemaal geweldig, rond mijn verjaardag kwam ik om in de bloemen, nu heb ik niets meer op tafel staan"! Zo zie je maar, niets is voor niets. Ik voel me nu nog steeds een beetje jarig en er staat een prachtig boeket op mijn, anders lege, tafel.
Posted by Picasa

vrijdag 10 juli 2009

JO09

In de week na mijn vijftigste verjaardag ben ik gestart met een Jaar Overzicht 2009, de JO09. Iedere week scrap ik n.a.v. een thema een pagina voor mijn jaarboek. Ook scrijf ik wekelijks bijpassende teksten bij de thema's.
Ik heb gekozen voor 15x15 cm. Aan het eind van mijn jaaroverzicht ga ik de pagina's inbinden met de BIA en dan ligt er een prachtig boekje. Overigens hoop ik tegen die tijd handiger te zijn met het inbinden, tot nu toe zijn BIA en ik nog geen vrienden (zucht).
Ik heb de voorkant van mijn JO09 gescrapt, dan een blanco pagina want hierop komen na afronding van het jaar alle thema's te staan,
een soort van inhoudsopgave dus.

Het thema 'Dit jaar' en het thema 'waarom'
zijn klaar, dus ik lig precies op schema.
Overigens is dit idee niet van mezelf,
op een scrapforum zijn scrappers er al
vanaf begin januari mee aan de slag.









































Geboortekaartje gescrapt

Ik heb voor Chantal, Maurice en hun zoon Jordi een felicitatiekaart gescrapt in verband met de geboorte van hun dochter en zusje Faye. Morgen gaat hij op de post maar ik kan hem hier al plaatsen. De ouders weten volgens mij niet eens dat ik scrap laat staan dat ik een weblog bij hou. Ik vind het wel fijn want dan hoef ik niet te wachten met het plaatsen!

donderdag 9 juli 2009

Mini album vakantie Tsjechië

Zie hier, een mini album van mijn vakantie in Tsjechië!

woensdag 8 juli 2009

Avondrood en wattenwolken


Eergisteravond kwam de regen hier in Zwolle steeds bij bakken de lucht uit, maar wat werd ik getrakteerd op een mooie lucht.

Wedding

Vrijdag 26 juni was het dan zover, Miranda is getrouwd met haar Erwin. Dit kaartje heb ik voor het kersverse echtpaar gemaakt.

woensdag 1 juli 2009

Vakantie

Als de vakantieperiode aanbreekt moet ik altijd denken aan dit gedichtje.
Eten op reis
Ik krijg straks op vakantie
steeds iets anders op mijn bord
als iemand mij het land noemt
weet ik al wat het wordt

In Frankrijk eet ik stokbrood
in België patat
in Duitsland eet ik schnitzel
of broodworst wist je dat?

In Engeland ontbijt ik
met eieren en spek
ik krijg van al dat reizen
echt vreselijk veel trek

Maar voordat straks mijn koffers
en mijn tassen zijn gepakt
wil ik nog naar oma
die pannenkoeken bakt
Marianne Busser, uit: Het grote versjesboek

Sara

Afgelopen zondag benik 50 jaar geworden. Van mijn scrapvriendinnetjes heb ik hele mooie kaarten gekregen. Het zijn stuk voor stuk schilderijtjes om te zien vandaar dat ik ze wil delen.
Posted by Picasa