TERUGKIJKEN,
DAAR KRIJG JE EEN STIJVE NEK VAN


donderdag 24 februari 2011

Zomer in huis!

Het waargebeurde avontuur van meneer vlieg

’s Zomers ben ik altijd in de weer om vliegen en ander ongedierte buiten te houden. Horren voor de ramen, vliegengordijn voor de deur enz. enz. Ondanks al deze preventieve maatregelen bespeur ik regelmatig een of meerdere vliegen. Het gaat mij te ver om ze met een vliegenmepper te vermorzelen, dus de vlieg die zich toch door alle barrières heeft heen geworsteld mag van mij in de kamer blijven leven. Niet alleen de eendagsvliegjes maar ook die grote hebben dan recht op een leven in mijn woonkamer.


Eergisteren was het zover, ik signaleerde een vlieg die erg vroeg dit jaar bij is, in mijn huiskamer. Hij had zich op de muur achter de brandende schemerlamp genesteld. Ik was helemaal enthousiast en zei tegen Chris ‘met een beetje fantasie is het nu zomer want we hebben een vlieg in huis’. En ‘meneer vlieg mag hier blijven hoor, het is buiten te koud en vanaf nu gaan we zomer in huis spelen’. Ook al zou Chris anders denken over meneer vlieg, hij weet dat er geen praten aan is, dus en dat is toch echt de kracht van mijn lieverd, hij laat mij.


Gisteravond was Susan bij mij, we waren een beetje met kralen en bedeltjes in de weer toen meneer vlieg bij ons op de tafel landde. Ik vertelde Susan over de verworven rechten van deze vlieg. Susan antwoordde niet maar haar gezicht speelde boekdelen.


Na de koffie wordt er een glas wijn geschonken en och lieve mensen toen gebeurde het…..ik nam een slok en behalve wijn had ik ook iets anders op de tong liggen. Ik wist onmiddellijk wat het was, spuugde mijn mond leeg en stamelde tegen Susan ‘ohoh meneer vlieg hij zat in mijn mond’. Arm, arm beestje. Door de wijn beneveld lag hij daar op het aanrecht, totaal van slag. Ik heb meneer vlieg op een droge vaatdoek gelegd en zag hem nog met één pootje stuiptrekken. Ik vond het sneu voor meneer vlieg, Susan was er iets nuchterder onder. Ik vreesde dat dit het einde van meneer vlieg was. Maar hoe anders, wie vloog er een uurtje later vrolijk rond in mijn kamer? Juist meneer vlieg.


Daarnet, al weer een dag later, heb ik hem waargenomen op mijn keukenraam. Wat zou er nu door dat beestje heengaan? Denkt hij, kijk daar aan de andere kant is buiten daar hoor ik eigenlijk. Of zou hij juist denken, wat heb ik het toch goed hier, ik word van een natje en een droogje voorzien en ik krijg zelfs een rood wijntje ik blijf hier voorlopig. Ik denk dat laatste en geef hem eens ongelijk!

woensdag 23 februari 2011

Zoekplaatje

 Wat ligt daar nu?
Goed geraden!
Het is Dave die een nachtje bij oma heeft geslapen. Wat een beheersing is er nodig om dit manneke niet wakker te knuffelen.              


zaterdag 19 februari 2011

Sleepy

Bijschrift toevoegen
Met trots presenteer ik u......Sleepy

dinsdag 15 februari 2011

1,2,3,4 hoedje van.....wol

Theemutsen haken is leuk......ik kan er maar geen genoeg van krijgen.

zaterdag 12 februari 2011

Januari dagboek

En alweer 5 dagen van mijn JD, nu nog maar 6 dagen te plaatsen. En dan is mijn JD 2011 compleet. En waar ik al bang voor was, de dagen passen niet allemaal in 1 map dus ik moet nummer 2 ook nog scrappen. Dat ligt in de planning voor volgende week.

















zaterdag 5 februari 2011

Eva's prinsessentaart

Gisteren is Eva al weer vijf jaar geworden. Met haar vriendinnetjes en nichtje Rachel heeft zij gistermiddag een prinsessenfeest gevierd. Vanmiddag wordt er een feestje gebouwd met familie en vrienden. Om in de sfeer van het prinsessenfeest te blijven heb ik een heuse prinsessentaart gebakken.
Bijna te mooi om op te eten.










vrijdag 4 februari 2011

Beatle


Theemutsen haken is leuk!!!!!
Nu nog een bestemming vinden voor deze beatle.




Januari dagboek

En...hier weer vijf dagen van mijn januari dagboek. Ik vind het een ontzettend leuk werk om te doen en kan het iedereen aanbevelen. Het lijkt me ook erg leuk om mijn JD over een paar maanden eens terug te lezen en te bekijken.



woensdag 2 februari 2011

Ik lijk wel een ekster

Sinds ik de workshop 'sieraden maken' heb gevolgd is geen kraal of bedel meer veilig voor mij. Op de foto's een kleurrijke ketting met overwegend glazen kralen en een bijpassende armaband.
De andere ketting is eenvoudige en in zwart/wit en grijstinten gemaakt. Wat een geweldige hobby is dit!