TERUGKIJKEN,
DAAR KRIJG JE EEN STIJVE NEK VAN

zaterdag 30 oktober 2010

Stoffen boekje

Dit stoffen boekje is, ook al zeg ik het zelf, wel een heel bijzonder boekje geworden. Een poosje geleden heb ik via Fia een prachtige lap stof in de vingers gekregen. Hij lag te wachten tot een bijzonder moment of bijzondere inspiratie. De geboorte van mijn jongste kleindochter was zo'n moment.

Voor dit boekje heb ik de prachtige paarse stof gebruikt, wanneer je de stof tegen het licht houdt dan zie je dat je door de geweven figuren kunt kijken. Om dit te effect te versterken heb ik om de plaatjes greyboard aluminiumfolie gevouwen. De folie heb ik eerst lekker verkreukeld.

Van de stof heb ik 2 stroken gemaakt en vervolgens heb ik  vakken gezigzagd waarin ik  de  plaatjes greyboard heb gestopt. Vervolgens heb ik de bovenkant van de vakken ook dichtgemaakt. Het knalroze garen springt er lekker uit! Rondom heb ik een cm. stof 'over'genomen en dit heb ik later met garen, dezelfde kleur als de stof, gezigzagd zodat rafelen van de stof voorkomen wordt.

Daarna lekker aan de slag met foto's, embelishments, enz. Het was een prachtig werk en ik ben trots op het resultaat. Oh ja voor de sluiting heb ik een reep stof genomen, deze aan de 2 delen vastgemaakt en de reep stof op een plaats vastgezet zodat, wanneer je het boekje bekijkt de sluiting blijft bungelen en deze niet op de grond belandt.

Voor het plakwerk heb ik textiellijm gebruikt. Het aluminiumfolie heb ik met dubbelzijdig plakband op het greyboard geplakt. De uiteindelijke maten van het boekje zijn 16 cm. breed en 24 cm. hoog.
Het is een zgn. rolboekje, d.w.z. je rolt het open i.p.v. dat je de bladzijden openslaat. Het is een variant op het hiervoor geplaatste boekje met het thema hersfst, met dank aan Nicole die tijdens ons scrapweekend deze workshop heeft verzorgd.


12 opmerkingen:

NicoleJ zei

oh wat een prachtig mooi boekje Dil!

blogvanco zei

Jeetje Dilly, wat is dit een mooi boekje, mag je heel trots op zijn !

corrie zei

Leuk dat je al zo snel inspiratie had om met deze bijzondere lap wat te doen !
Maar ja...zo'n prachtig scraponderwerp vraagt er gewoon om...
Gaaf boekje geworden Dilly !

Esther zei

Wat leuk gedaan zeg.. Het is een mooi boekje geworden.

Linda zei

Wat een geweldig mooi boekje, Dil!

Jose zei

Wauw, wat een mooi boekje is dat geworden Dilly!

Tineke zei

Wat een prachtig boekje is dat geworden Dilly. Super om die lap stof er voor te gebruiken.

Bianca zei

Wat een prachtig boekje, Dilly!!

Fia zei

Dilly ik ben sprakeloos meid!
Wat heb je een geweldig mooi boekje gemaakt van deze lap het komt heel mooi tot zijn recht!
Wat een schattige foto's ach zo lief met de vingertjes in haar mondje.

Liefs Fia

Ans zei

Zo Dil, wat een werkstuk!! De stof heeft iets koninklijks, zo sjiek... Je hebt de foto's prachtig verwerkt en ik moet je zeggen dat ik vreselijk jaloers ben op zo'n creatie! Supergaaf!!

Petra zei

Dat heb je wel heel leuk gemaakt; knap hoor om van een lapje stof zo'n boekje te maken. Dat talent bezit ik niet ;-)

Emma zei

Ik zie hier weeral zo'n prachtig werkje van je Dilly, wat een inspiratie heb jij zeg, je moet er maar opkomen.En het is zeer goed geslaagd, de fotos zijn zo teder.Een dikke pluim voor jou :-)
Liefs, Emma