TERUGKIJKEN,
DAAR KRIJG JE EEN STIJVE NEK VAN

donderdag 24 februari 2011

Zomer in huis!

Het waargebeurde avontuur van meneer vlieg

’s Zomers ben ik altijd in de weer om vliegen en ander ongedierte buiten te houden. Horren voor de ramen, vliegengordijn voor de deur enz. enz. Ondanks al deze preventieve maatregelen bespeur ik regelmatig een of meerdere vliegen. Het gaat mij te ver om ze met een vliegenmepper te vermorzelen, dus de vlieg die zich toch door alle barrières heeft heen geworsteld mag van mij in de kamer blijven leven. Niet alleen de eendagsvliegjes maar ook die grote hebben dan recht op een leven in mijn woonkamer.


Eergisteren was het zover, ik signaleerde een vlieg die erg vroeg dit jaar bij is, in mijn huiskamer. Hij had zich op de muur achter de brandende schemerlamp genesteld. Ik was helemaal enthousiast en zei tegen Chris ‘met een beetje fantasie is het nu zomer want we hebben een vlieg in huis’. En ‘meneer vlieg mag hier blijven hoor, het is buiten te koud en vanaf nu gaan we zomer in huis spelen’. Ook al zou Chris anders denken over meneer vlieg, hij weet dat er geen praten aan is, dus en dat is toch echt de kracht van mijn lieverd, hij laat mij.


Gisteravond was Susan bij mij, we waren een beetje met kralen en bedeltjes in de weer toen meneer vlieg bij ons op de tafel landde. Ik vertelde Susan over de verworven rechten van deze vlieg. Susan antwoordde niet maar haar gezicht speelde boekdelen.


Na de koffie wordt er een glas wijn geschonken en och lieve mensen toen gebeurde het…..ik nam een slok en behalve wijn had ik ook iets anders op de tong liggen. Ik wist onmiddellijk wat het was, spuugde mijn mond leeg en stamelde tegen Susan ‘ohoh meneer vlieg hij zat in mijn mond’. Arm, arm beestje. Door de wijn beneveld lag hij daar op het aanrecht, totaal van slag. Ik heb meneer vlieg op een droge vaatdoek gelegd en zag hem nog met één pootje stuiptrekken. Ik vond het sneu voor meneer vlieg, Susan was er iets nuchterder onder. Ik vreesde dat dit het einde van meneer vlieg was. Maar hoe anders, wie vloog er een uurtje later vrolijk rond in mijn kamer? Juist meneer vlieg.


Daarnet, al weer een dag later, heb ik hem waargenomen op mijn keukenraam. Wat zou er nu door dat beestje heengaan? Denkt hij, kijk daar aan de andere kant is buiten daar hoor ik eigenlijk. Of zou hij juist denken, wat heb ik het toch goed hier, ik word van een natje en een droogje voorzien en ik krijg zelfs een rood wijntje ik blijf hier voorlopig. Ik denk dat laatste en geef hem eens ongelijk!

13 opmerkingen:

blogvanco zei

Ohhh wat een verhaal weer, geweldig !!
Joh die vlieg gaat nergens meer naartoe, die blijft !!

Anneke (An) Wijers zei

Whaahaahaa, wat een verhaal.
Ik neem aan een waar gebeurd...
Wat heb jij een consideratie met de heren vliegen.
Bij mij worden ze echt meteen vakkundig naar de vliegenhemel geholpen hoor!
Nu over je opmerking over de CC. Ik ben er vorige week dinsdag pas aan begonnen. Ik weet ook lang niet alle dagen; nog niet eens de helft! Maar ik vond het zo leuk, dat ik wel mee móest doen! Je kunt natuurlijk ook dingen uit het nieuws of het weer erop vermelden.
En het is énig om te doen!!!

marja zei

oooooh dilly, jij bent echt uniek!! geweldig zoals je in het leven staat, en zoals je dit met ons deelt!

Fia zei

Ohhh ik lach me rot om je verhaal!!
Dat jij hem nu net op je tong had liggen (is dit echt waar)?????
Je bent zo'n heerlijk mens!!
Kan jij eens per maand geen colum schrijven op ons forum???

Ageeth zei

Haha wat ben je toch een heerlijk gek mens.

margret zei

Nu, die lach is op mijn gezicht verschenen hoor!
Wat een mooi verhaal weer. Je weet het ook wel te vertellen. Ik geniet ervan.

Anoniem zei

Je bent een topper Dilly, zowel voor mens als dier !!
Ik sluit me bij Fia aan wat betreft het schrijven van een column..........

Tineke zei

O Dil, ik mis nog de foto van meneer vlieg achter de schermerlamp die je in je dagboek verwerkt. Ik heb een grote glimlach op mijn gezicht.

Jose zei

Whahahaha, die Dil!!! Wat een verhaal en wat kan je het mooi vertellen. Ben benieuwd of men. vlieg daadwerkelijk de zomer gaat halen......

Ans zei

Ohhh Dilly, je verzamelt deze stukjes toch wel he? Inbinden en uit laten geven, dat is mijn mening, je schrijft heerlijk meid!

Linda zei

Och die Dil! Wat een geweldig verhaal! Ik had eerder nog nooit van verwende vliegen gehoord, maar nu weet ik het zeker, ze bestaan!! Hahaha, die glimlach heb je voor elkaar gekregen, hoor! :)

hanneke zei

Hhaaaaha Dilly, je moet een boek gaan schrijven! Ik lach me rot hier! Ennuhhh weet je wat die vlieg aan het doen is? die sms't zn broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes, vriendjes en vage kennissen:'Komt allen naar Dilly, haar wijn is erggg lekker!"

Astrid zei

Wat een leuk verhaal Dilly!!!